Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ήταν χαρά μας να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με τον κ. Christos Tarantilis στα εργαστήρια της BIOEMTECH στο National Center for Scientific Research “Demokritos”

In November 11, 2022
On 2022

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Διευθυντή του Δημοκρίτου κ. George Nounesis και τη Sofia Magkia για την υποστήριξη και το πρωτοπόρο μοντέλο συνεργασίας, το οποίο υποστηρίχτηκε από το ΔΣ του Κέντρου και όλη την ομάδα του Lefkippos Attica Technology Park. Τα σχέδιά μας δε σταματούν εδώ και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε απο κοινού, καθώς έχουμε παρόμοια οπτική για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τέτοιες συμπράξεις, σε ένα τοπίο που μεταβάλλεται γοργά!

Ελπίζουμε η Επιτροπή Έρευνας και Καινοτομίας της Βουλής να διατηρήσει στενότερη επικοινωνία, ιδιαίτερα με τις καινοτόμες εταιρίες που έχουν κάνει ένα βήμα παραπάνω, πραγματοποιώντας σημαντικούς τζίρους, έχοντας κερδοφορία και δημιουργώντας συνεχώς θέσεις εργασίας. Αναμφίβολα είναι σημαντική για τη χώρα η ενίσχυση του spin-off οικοσυστήματος, αλλά θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος για να συνεισφέρει στην πραγματική οικονομία.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν ελληνικές εταιρίες, όπου οι επιστήμονες-ερευνητές είναι πλέον επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οποίοι αποζητούν ουσιαστική υποστήριξη και όχι “Μη Επιστρεπταίες Προκαταβολές”. Δεδομένου ότι ανταγωνιστικές καινοτόμες εταιρίες του εξωτερικού, λαμβάνουν σημαντική υποστήριξη σε επίπεδο φορολογικών κινήτρων και πρόσβασης σε ρευστότητα, είναι σημαντικό να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη χώρα μας. Αυτό αποτελεί και μονόδρομο, ώστε οι εταιρίες που είναι σε φάση γοργής ανάπτυξης να διατηρήσουν την ελληνική σημαία και να μην οδηγηθούν σε προφανείς οικονομικές/επιχειρηματικές επιλογές, παρά τα όποια συναισθηματικά κριτήρια. Θα ήταν κρίμα μετά το brain drain να δούμε ένα company drain.

Share
Tweet